Miten pitää koko juhla eleganttina ja tyylikkäänä?

Kevään juhlasesonki on pian alkamassa ja monilla on edessä juhlien järjestäminen. Juhlissa pääsee pitämään hauskaa, syömään ja juomaan hyvin sekä pukeutumaan parhaimpiinsa. Juhlavieraan rooli onkin helppo ja hauska, mutta juhlan järjestäjän rooliin liittyy usein paljon valmistelua, stressiä ja paineita. Koska juhlat jäävät kaikkien yleensä mieliin ikimuistoisena hetkenä, haluaa niistä tehdä mahdollisimman tyylikkäät ja mieleenpainuvat. Näillä vinkeillä suurinkin hermoilija ja stressaantuneinkin juhlien järjestäjä voi varmistua siitä, että omasta juhlasta tulee elegantti ja ennen kaikkea tyylikäs.

Ilmoita pukukoodi ajoissa. Mikäli haluat, että juhlavieraat todella pukeutuvat juhlatilaisuutta kunnioittaviin vaatteisiin eivätkä saavu paikalle verkkareissa ja tennareissa, kannattaa juhliin asettaa pukukoodi. Pukukoodi ei ole turhaa hienostelua, joka sopii vain häihin ja hautajaisiin, vaan nykyään aiempaa useampi juhlien järjestäjä haluaa juhlavieraiden noudattavan tiettyä pukeutumista. Pukukoodista on hyvä ilmoittaa tarpeeksi ajoissa, jotta naiset ehtivät valitsemaan juhlamekot ja miehet puvut ilman hoppuilua ja stressiä. Paras tapa on ilmoittaa pukukoodista jo kutsukortissa, jottei asia jää epäselväksi kenelläkään juhlavieraalle.

Varaa riittävän suuri juhlapaikka. Suuressa tilassa on mahdollista hengittää, uppoutua rauhalliseen keskusteluun, pyörähdellä tanssilattialla ja jättää tilaa ruokatarjoilulle. Suuressa juhlapaikassa kukaan ei myöskään törmää toiseen ja kumoa juhlajuomaa pahaa aavistamattoman vieraan syliin. Mikään ei ole ikävämpää kuin suuren juhlavierasmäärän kutsuminen tilaan, joka on liian pieni ja jossa kaikkien ole käy ahtaaksi. Juhlien viihtyvyyttä lisää huomattavasti se, että vierailla on omaa tilaa liikkua ja jutella toistensa kanssa hilpeässä tunnelmassa.Elegantein juhlapaikka on varustettu puutarhalla tai ainakin isolla ja hienosti koristellulla sisäänkäynnillä, jossa tulijoiden ja menijöiden liikkuminen ei käy liian ahtaaksi. Kesällä etenkin ulkoilmassa järjestettäviä juhlia kannattaa harkita, sillä kauniista puutarhasta saa pienillä asioilla todella tyylikkään.

Panosta koristeluun. Juhlapaikka kannattaa valita huolella ja sen koristeluun kannattaa panostaa sekä aikaa että rahaa. Koristellulla juhlapaikalla juhlaan saa heti ripauksen eleganssia ja tyylikkyyttä eivätkä huolella valitut koristeet välttämättä edes maksa maltaita jos osan koristeista tekee itse. Ruokapöytiin kannattaa valita tyylikkäitä kukka-asetelmia sesongin kukista ja ruokatarjoilussa kannattaa suosia elegantteja tarjoiluastioita ja ruoat kannattaa laittaa esille houkuttelevan näköisesti. Erilaisilla köynnöksillä, kynttilöillä ja muilla pienillä yksityiskohdilla saa juhlapaikan ulkonäköön isoja muutoksia aikaan pienellä vaivalla.

Anna persoonalliset lahjat juhlavieraille. Vieraiden lahjominen häissä on nykyään tyypillistä ja persoonallisilla lahjoilla vieraita muistaminen on hauskaa. Tyylikäs lahja vieraalle on esimerkiksi laadukas viinipullo, sikari tai luonnollisista aromeista valmistettu kylpysuola eleganttiin rasiaan pakattuna. Pienillä yksityiskohdilla voi helposti muistaa juhlavieraita ja lisätä häihin tyylikkäitä elementtejä.

Koristele tanssilattia näyttävästi. Häiden yksi mieleenpainuvimmat hetkistä on hääparin häävalssi. Tanssialueeseen kannattaa panostaa, sillä viimeistään illan viimeisinä tunteina valtaosa juhlijoista on siirtynyt tanssiparketille. Näyttävä kukkakoristelu tekee tanssipaikasta silmiä hivelevän kauniin ja sitä vasten voi ennen tanssimista ottaa valokuvia muistoksi. Tanssikengät kannattaa ainakin hääparin vaihtaa jalkaan illan alkaessa, koska tanssit saattavat jatkua läpi yön. Jos kyseessä ovat juhlat, joihin tanssiminen ei sovi, voi juhlapaikan avonaisessa tilassa pitää esimerkiksi juomatarjoilua tai lahjapöytää.

Tarjoile jännittäviä cocktaileja ja näyttävää ruokaa. Syöminen ja juominen ovat monesti juhlissa tärkeässä roolissa. Juhlavieraille voi tarjota näyttäviä drinkkejä tyylikkäistä juomalaseista ja ruokana tarjota laadukasta lihaa, kalaa ja kasvisruokia. Jälkiruokapöydän keskipisteenä tyylikkäissä juhlissa on näyttävä kakku, josta kaikki juhlavieraat pääsevät nauttimaan.

Nauti juhlasta. Tyylikäs juhlaemäntä nauttii järjestämästään juhlasta ja antaa sen näkyä kaikille juhlavieraille.

Back To Top